top of page

Pregled odškodninske zadeve

Za brezplačni pravni nasvet v vaši odškodninski zadevi izpolnite spodnji obrazec ali nam pišite na odvetnik.pipus@gmail.com. Skrbno bomo preučili vaš škodni primer in vam v najkrajšem možnem času odgovorili.

Natančno opišite vzrok in potek nezgode. Svetujemo, da priložite tudi vso zdravstveno dokumentacijo o poškodbi in podatek o trajanju bolniškega staleža, saj vam bomo le tako lahko posredovali ocenjeno višino pravične denarne odškodnine.

V primeru prometne nesreče, kjer ste bili telesno poškodovani in je temelj nesporen, znaša provizija za naše delo le 5 %, v primeru, da se stvar reši izvensodno in kjer je potreben samo en izvensodni zahtevek. Nanaša se na spore, kjer je odgovorna oseba/zavarovalnica s sedežem s Sloveniji.

Pri sporih, kjer moramo odškodnino zahtevati od tuje zavarovalnice oz. odgovorne , so stroški večji, saj je zahtevke treba pripraviti v tujem jeziku. Potrebno je plačilo akontacije stroškov.

V odškodninskih sporih, kjer o višini odškodnine odloča sodišče, je možen dogovor, da Vas naša pisarna kreditira do konca postopka, po plačilu predujma. Sodni postopki praviloma trajajo vsaj leto dni, v primeru sodnega postopka pa lahko pričakujete tudi do 100 % višjo odškodnino, kot v primeru izvensodne rešitve spora, če vas zastopa dober odvetnik. Zavarovalnice in odgovorne osebe pogosto neutemeljeno zavračajo odgovornost za nastali škodni primer in po vloženem odškodninskem zahtevku ne želijo plačati odškodnine. Tedaj je pomembno, da za Vas vloži tožbo dober odvetnik- odvetnik za odškodninsko pravo.

Thanks! Message sent.

bottom of page